Locarno groot succes voor Nothing Personal

Debuutfilm wint recordaantal prijzen

Nothing Personal, de debuutfilm van de Pools-Nederlandse Urszula Antoniak, heeft op het filmfestival van Locarno, in Zwitserland, zes prijzen gewonnen. Producent Rinkel Film liet weten dat een film nooit eerder zo veel prijzen won op het prestigieuze festival.

De film won de prijs voor beste debuutfilm, en hoofdrolspeelster Lotte Verbeek (Links) werd benoemd tot beste actrice. De film kreeg daarnaast de jeugdprijs en de internationale persprijs. De International Art & Essay Cinema Confederation CICAE bekroonde Nothing Personal tevens als beste film van het festival. De film kreeg daarnaast ook nog een eervolle vermelding van de Ecumenical Jury.

Nothing Personal gaat over de jonge Nederlandse Anne (Lotte Verbeek), die natuur boven mensen verkiest, en besluit te vetrekken naar een Iers eiland. Ze werkt daar voor de oudere Martin, een wijze man die afgezonderd van de samenleving woont. De twee zijn in elkaar geïnteresseerd, maar Anne maakt duidelijk dat ze geen persoonlijke dingen met hem wil delen.

Nothing Personal gaat in Nederland in september in première, en zal te zien zijn op het Nederlands Film Festival in Utrecht.