Lifetime Achievement Award voor Pixar

Regisseurs en creatief leider geëerd op Venetië Film Festival

Het Film Festival Venetië zal dit jaar de Lifetime Achievement Award uitdelen aan vier regisseurs van Pixar en de creatief leider van Disney.

Regisseurs Brad Bird, Pete Docter, Andrew Stanton and Lee Unkrich en Disney’s creatief leider John Lasseter ontvangen de prijs voor hun bijdrage aan de animatiefilmindustrie. Op het filmfestival in Venetië zullen de animatiefilms Toy Story 1 en 2, waarvan Lasseter de geestelijk vader is, hun wereldpremière in 3-D beleven. Het nieuwste en derde deel van Toy Story wordt in juni 2010 verwacht en is geregisseerd door Lee Unkrich.

Pixar Animation Studios is een onderdeel van Disney en verantwoordelijk voor vele succesvolle animatiefilms, waaronder de eerste animatie speelfilm Toy Story. De regisseurs die tijdens het festival de Gouden Leeuw in ontvangst nemen, maakten onder andere A Bugs Life (1998), Monsters Inc. (2001), Finding Nemo (2003), The Incredibles (2004) en WALL-E (2008).

Niet alleen op het filmfestival van Venetië worden Pixar en haar regisseurs in het zonnetje gezet. Dit jaar zal het Film Festival Cannes voor het eerst geopend worden door een animatiefilm: Up, Pixars nieuwste speelfilm.
Het Film Festival Venetië vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 12 september. Het Film Festival Cannes gaat woensdag van start en duurt tot en met 24 mei.