Leopold maakt Engelstalige film

India wordt een belangrijke filmlocatie

Regisseuse Nanouk Leopold gaat een nieuwe film maken, getiteld Brownian Movement. Het wordt haar vierde speelfilm en haar eerste Engelstalige film.

De film gaat over een koppel dat in Brussel woont en in een huwelijkscrisis terecht komt nadat de vrouw met meerdere mannen een affaire blijkt te hebben gehad. Het stel wordt gespeeld door de Duitse actrice en Zilveren Beer-winnares Sandra Hüller (Requiem), en Dragan Bakema (Vox Populi, Hitte/Harara). Er zal onder meer worden gefilmd in India, waar beroemde monumenten van de architect Le Corbusier staan. Zijn gebouwen zullen een belangrijke rol spelen in de film.
   
Leopold maakte eerder oa Guernsey (2005) en Wolfsbergen (2007),  beide ook drama’s over stukgelopen relaties. Voor Guernsey mocht ze een Gouden Kalf in ontvangst nemen en voor Wolfsbergen kreeg ze een nominatie. Deze laatste film won wel een Gouden Kalf voor het camerawerk van Richard van Oosterhout, maar hij moet voor Leopolds nieuwe film plaatsmaken voor Frank van den Eeden ( Unspoken). De opnames voor Brownian Movement gaan medio september van start.