Leon de Winter verfilmt eigen God’s Gym

Vierde speelfilm van De Winter

Schrijver Leon de Winter gaat zijn eigen boek God’s Gym verfilmen. Het wordt de vierde speelfilm die De Winter regisseert. De opnames staan gepland voor medio 2010 in Nederland en de Verenigde Staten. Dat meldt producent Kees Kasander tegenover persbureau ANP.

Het boek God’s Gym, dat uitgebracht is in 2002, gaat over scenarioschrijver Joop Koopman, een Nederlander die in de Amerikaanse staat Californië woont. Zijn leven neemt een dramatische wending als zijn dochter op zeventienjarige leeftijd verongelukt en hij zijn oude jeugdvriend Philip ontmoet, die werkt voor de Israëlische inlichtingendienst Mossad.

De Winter heeft al drie keer eerder een film geregisseerd, namelijk Hoffman's honger (1993), De grens (1984) en De (ver)wording van Herman Dürer (1979). Hoffman’s honger en De (ver)wording van Herman Dürer zijn beide verfilmingen van zijn eigen boeken.

Producent Kasander laat tegenover het ANP weten dat het de bedoeling is dat een groot aantal Nederlandse acteurs in de film zullen spelen. Op dit moment kan de producent nog geen namen noemen.

Al in 2005 waren er plannen om God' s Gym te verfilmen. Destijds was regisseur Rudolf van den Berg aan het project verbonden, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan.