Koreaanse western leidt nominaties Asian Film Awards

Acht nominaties voor The Good, the Bad, the Weird

De Zuid-Koreaanse western The Good, the Bad, the Weird, een hommage aan de films van Sergio Leone, is met acht nominaties de grote kanshebber bij de derde editie van de Asian Film Awards. De film van Kim Jee-woon (A Bittersweet Life, A Tale of Two Sisters) is onder meer genomineerd voor beste film, beste regie en beste acteur (Song Kang-ho).

The Good, the Bad, the Weird neemt het in de categorie beste film op tegen Mei Lanfang van Chen Kaige, de animatiefilm Ponyo on the Cliff by the Sea van Hayao Miyazaki, John Woos epos Red Cliff, het Indonesische Laskar pelangi van Riri Riza en Kiyoshi Kurosawas Tokyo Sonata. Het Japanse Tokyo Sonata, mede geproduceerd door de Nederlandse producent Wouter Barendrecht, draait momenteel op het International Film Festival Rotterdam.

Sonata is niet de enige genomineerde film die op het IFFR te zien is. Ook Hirokazu Kore-edas Still Walking, Service van Brillante Mendoza (beide genomineerd voor beste regie), The Chaser van Na Hong-Jin (beste scenario, beste acteur), Jola Dylewskas Tulpan en 24 City van Jia Zhangke (beide beste cinematografie) draaien tot en met 31 januari in Rotterdam.

Kijk voor alle informatie over het IFFR op de speciale Cinema.nl themasite.