John Woo regisseert duurste Chinese film ooit

Oorlogsfilm over de samenwerking tussen Amerika en China in WOII

De Chinese regisseur John Woo gaat een groots opgezette oorlogsfilm maken. De film gaat naar verluidt 100 miljoen dollar kosten, en zou daarmee de duurste Chinese film ooit zijn. De helft van de productiekosten komt van Amerikaanse financiers. Er wordt verwacht dat de co-productie Amerikaanse en Chinese acteurs zal hebben.

De film, met de werktitel ‘Flying Tiger Heroes’, gaat over de Amerikaanse groep vrijwilligers die vlak na de aanval op Pearl Harbor in hun beschilderde vliegtuigen wraak namen op de Japanners. De piloten werden bijgestaan door de Chinezen en de film zal dan ook een nadruk leggen op samenwerking  tussen de twee landen. Woo kondigde bij de persconferentie van afgelopen vrijdag aan dat de film de meest spectaculaire luchtgevechten uit de Chinese cinema zal hebben.


John Woo begon met Hong Kong actiefilms als The Killer (1989) en Hard Boiled (1992) en maakte later als eerste Chinese regisseur Amerikaanse Hollywood-producties, zoals Face/Off (1997). Sinds een paar jaar maakt hij weer films in China, waarvan de meest recente een tweedelig epos is (Red Cliff).  Het tweeluik wordt in Nederland in een deel uitgebracht, dat uitkomt op 6 augustus.

Wanneer de opnames voor Woos nieuwe project beginnen is nog niet bekend, maar hij stelde dat de eerste voorbereidingen al worden getroffen.