John Rabe grote winnaar Lola’s

Duitse Oscars voor de 59ste keer uitgereikt

Vrijdag zijn de Lola’s, de prestigieuze Duitse filmprijzen, voor de 59ste keer uitgereikt door de Duitse Filmacademie. De Lola voor de beste film ging naar John Rabe van Florian Gallenberger. De prijs voor de beste regie ging naar Andreas Dresen voor Wolke Neun (Cloud 9) en het beste scenario werd geschreven door Özgür Yildirim voor de film Chiko.

Grote prijswinnaar van de Lola’s was de film John Rabe. Hij won niet alleen de eerste prijs voor beste film, maar ontving ook een Lola voor beste mannelijke hoofdrol, beste kostuum en beste art direction.  John Rabe gaat over een Duitse zakenman die in 1937 als lid van de nazipartij 200.000 Chinese burgers wist te redden van de beruchte slachting in Nanking door de Japanners. De hoofdrol wordt gespeeld door Ulrich Tukur, bekend van onder andere Das Leben der Anderen ( Florian Henckel von Donnersmarck, 2006) en Séraphine (Martin Provost, 2008).

De Lola voor de beste documentaire ging naar NoBody’s Perfect door filmmaker Niko von Glasgow. De regisseur volgde een groep mensen, die model staan voor een bijzondere kalender. De modellen missen, net als de regisseur zelf, ledematen, omdat hun moeders tijdens de zwangerschap het medicijn Thalidomine hebben geslikt .

De film John Rabe zal 26 november te zien zijn in de Nederlandse bioscoop.

Ga voor een volledig overzicht van de prijswinnaars naar de site.

  Trailer John Rabe