John Malkovich verfilmt roman Arnon Grunberg

Acteur produceert De geschiedenis van mijn kaalheid

De Amerikaanse acteur John Malkovich (Dangerous Liaisons, Being John Malkovich) produceert de verfilming van De geschiedenis van mijn kaalheid, de roman die Arnon Grunberg schreef onder het pseudoniem Marek van der Jagt. In het boek zoekt de Weense filosofiestudent Van der Jagt naar de amour fou.

John Malkovich, dit weekeinde in Nederland ter promotie van de documentaire Bloody Mondays & Strawberry Pies, waarvoor hij de voice-over deed, heeft Grunberg meerdere malen verzocht het filmscenario te schrijven. Dat zag Grunberg , die wel het scenario schreef voor Het veertiende kippetje (1998), niet zitten .

Malkovich produceerde met zijn maatschappij Mr. Mudd al zwarte komedies als Ghost World en Juno, die vorig jaar een Oscar kreeg voor het beste scenario. Grunberg meldde in 2007 dat hij met Malkovich had gedineerd om over de verfilming te praten. In een recent interview zei Malkovich over Grunberg: ‘Arnon is een bijzondere man. De laatste keer dat ik hem sprak, stond hij op het slagveld. In Afghanistan, tussen de Nederlandse militairen.’