De Nederlandse filmmaker Johan Kramer (Sing for Darfur, The Other Final) is bezig met een nieuw project getiteld Johan Primero. De film gaat over Johan Puig, een fanatieke supporter van FC Barcelona, die elke dag vijftig rondjes om het voetbalstadion Nou Camp rijdt. Puig heeft zichzelf vernoemd naar Johan Neeskens, die volgens hem de nummer één is van FC Barcelona, en niet Johan Cruijff.

Volgens het persbericht van filmdistributeur Independent Films en producent Pupkin Film heeft de 43-jarige Johan Puig de traditie van het rondjes rijden overgenomen van zijn vader. De vader kocht in 1974 een 2cv Eend en spoot deze in de clubkleuren rood en blauw. Voor de wedstrijd Real Madrid tegen FC Barcelona, besloot de vader een rondje om het stadion te rijden. FC Barcelona won de wedstrijd met 0-5 en sindsdien reed Puigs vader ieder weekend een rondje rond het stadion.

Na de dood van zijn vader in 2002, zette Johan Puig de traditie voort. Alleen rijdt hij elke dag vijftig rondjes rond het stadion. Puig heeft de Eend ingericht als een klein Barcamuseum en houdt met een teller nauwkeurig het aantal rondjes bij. Persbureau ANP meldt dat Johan Kramer niet bekend wil maken of Johan Puig echt bestaat.

Naar verwachting draait Johan Primero vanaf mei 2010 in de Nederlandse bioscopen.

Teaser: