James Cameron presenteert Avatar Day

Preview van 16 minuten maakt veel reacties los

Afgelopen vrijdag was Avatar Day. Gelukkigen kregen kaartjes via een internetloting voor een preview van 16 minuten, die in 440 bioscopen in 58 landen werd vertoond.

Avatar, de nieuwe film van James Cameron, is opgenomen met 3D-camera’s en nieuwe technieken zoals de Simulcam, die CGI met live-action kan combineren. Acteurs lijken zo in een realistisch ogend landschap rond te lopend. De film komt in 2D en in 3D uit; ook de previews werden in beide formaten vertoond.

De meeste positieve reacties kwamen van de  mensen die de 3D-preview te zien kregen. Fans en critici waren overdonderd door de mate van realisme van de compleet met de computer gemaakte fantasiewereld. Vooraanstaand filmcriticus Roger Ebert was minder enthousiast, omdat sommige actiescènes te snel waren gemonteerd en het verhaal niet overtuigend op hem overkwam.

De echte reacties kunnen pas eind december losbarsten, als de langverwachte film, Camerons eerste speelfilm sinds Titanic in 1997, wereldwijd in de bioscopen verschijnt. Voor die tijd heeft Cameron nog meer manieren om de film te promoten , waaronder een samenwerking met Panasonic, die de trailer op nieuwe 3D- televisies zal vertonen.