Jack Wouterse eregast op het NFF 2009

Acteur maakt speciale korte film tijdens het festival

Acteur Jack Wouterse is Gast van het Jaar op de 29e editie van het Nederlands Film Festival. Tijdens het festival worden in een uitgebreid programma de vele films vertoond waarin Wouterse heeft meegespeeld. Ook zal hij tijdens de tien festivaldagen een korte film maken met collega-acteurs, die aan het einde van het festival wordt vertoond.

Wouterse speelde in meer dan 35 films, waaronder De Noorderlingen (1992) en De Jurk (1996), beide van Alex van Warmerdam, Met grote blijdschap (Lodewijk Crijns, 2001) en Vet hard (Tim Oliehoek, 2005). Voor zowel de film En route ( Paul Ruven, 1994) als Suzy Q (Martin Koolhoven, 1999) ontving Wouterse een Gouden Kalf voor zijn acteerprestaties. Hij speelde tevens in de korte film Zand van Joost van Ginkel (2008). Wouterse speelde behalve in films ook in televisieseries als All Stars (Jean van de Velde), Medea, Najib en Julia (beide van Theo van Gogh) en speelde in producties van het RO theater.

Wouterse zal bij de vertoningen van zijn films aanwezig zijn en een prominente rol spelen bij de evenementen van het festival. Ook is hij bijna dagelijks te gast in de festivaltalkshow, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk.

In het najaar zal Wouterse te zien zijn in de Vliegenierster van Kazbek, de nieuwe film van Ineke Smits naar het gelijknamige boek van Arthur Japin. Momenteel speelt hij in de voorstelling Tocht van het RO theater.

Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van 23 september tot 3 oktober in Utrecht.