Nog voordat de film Amphibious 3D − een coproductie van Nederland (Fu Works), België en Indonesië − in de bioscopen is verschenen, zijn de internationale rechten al verkocht. Het Britse Celcius heeft de rechten van deze horrorfilm van Brian Yuzna aangekocht.

In Amphibious 3D wordt een marine-expeditie vlakbij het Indonesische eiland Sumatra opgeschrikt door een enorm bovennatuurlijk en prehistorisch schepsel. In de cast van deze film zit onder anderen de Nederlandse actrice Janna Fassaert, bekend van de Nederlandse televisieseries Lotte en Bitches. Daarnaast speelt Fassaert in de film Couples Retreat van Peter Billingsley, die vanaf 19 november te zien is in de Nederlandse bioscopen. De Nederlandse actrice speelt in Amphibious 3D samen met Michael Paré (The Virgin Suicides van Sofia Coppola, 1999) en Francis Magee (London River van Rachid Bouchareb, 2009).

Amphibious 3D is naar verwachting de eerste in een reeks 3D-films geproduceerd door het Indonesische bedrijf Komodo Films, waarvan producent San Fu Maltha deels eigenaar van is. De film verschijnt in 2010 in de Nederlandse bioscopen.


Bron: Screen International