Huppert en Trintignant in nieuwe Haneke

Michael Haneke maakt film over ouderen

De Oostenrijkse regisseur Michael Haneke gaat een nieuwe film maken. Haneke zegt dat de film zal gaan over de ‘vernedering en lichamelijke aftakeling’ van ouderen. De opnames staan gepland voor de zomer van 2010.

Isabelle Huppert en Jean-Louis Trintignant zullen allebei een hoofdrol in de film spelen. Het is niet voor de eerste keer dat Haneke en Huppert samenwerken. In Haneke’s La Pianiste (2001) speelde Huppert ook de hoofdrol. De actrice is verder onder meer bekend van haar rollen in 8 femmes (François Ozon, 2002) en Une affaire de femmes (Claude Chabrol, 1988). Huppert heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder tweemaal de prijs voor beste actrice (La Pianiste en Violette Nozière) op het Internationale Filmfestival van Cannes.

De 79-jarige Jean-Louis Trintignant geldt als een veteraan in de Franse cinema. Hij won op het filmfestival van Cannes in 1969 de prijs voor beste acteur voor zijn prestatie in de film Z (Costa-Gavras) van datzelfde jaar.

Op 19 november draait Haneke’s nieuwe film Das Weisse Band in de Nederlandse bioscopen . Deze film won eerder dit jaar de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.