Gus van Sant schrijft film The Golden Suicides

Film gaat over de dubbele zelfmoord van twee filmmakers

Gus van Sant schrijft samen met Bret Easton Ellis aan de film The Golden Suicides. De film gaat over de dubbele zelfmoord van filmmakers Theresa Duncan en Jeremy Blake. Het is nog niet bekend of Van Sant de productie ook gaat regisseren.

Van Sant en Ellis maken tijdens het schrijven gebruik van het artikel van Nancy Jo Sales dat eerder is gepubliceerd in Vanity Fair. Het koppel Duncan en Blake pleegden in 2007 kort na elkaar zelfmoord. Duncan nam een overdosis Tylenol en Blake verdronk zich opzettelijk in de Atlantische Oceaan. Beiden waren ervan overtuigd dat de Amerikaanse overheid en de Scientology kerk het op hun had gemunt. Het tweetal was enorm populair in de Amerikaanse kunstwereld vanwege hun werk. Duncan maakte videospelletjes en de animatiefilm The History of Glamour en Blake deed onder andere het artwork voor Punch-Drunk Love van Paul Thomas Anderson.

Gus van Sant is bekend als regisseur van Milk, Paranoid Park en Elephant. Bret Easton Ellis is auteur van The Informers, Glamorama en American Psycho.


Bron: Variety