Gouden prijs Nederlandse film op Cairo Children Festival

De Zeven van Daran winnaar beste speelfilm

De Nederlandse kinderfilm De Zeven van Daran: de strijd om Pareo Rots, van regisseur Lourens Blok, heeft de prijs gewonnen voor beste kinderspeelfilm op het Cairo International Film Festival for Children (CIFFC).

De uitreiking van de Gouden Prijs vond vrijdag plaats tijdens de slotceremonie in het Cairo Opera House, waar lovend over de film werd gesproken . ‘De film laat de relaties tussen verschillende rassen op een mooie en harmonieuze manier zien,’ aldus de jury. Ook werd de film geprezen om zijn ‘ uitstekende creativiteit en sterke verhaallijn.’

De avonturenfilm gaat over de elfjarige blanke Jimmy die samen met zijn arme, donkere vriendinnetje Charita een bloederige strijd tussen twee Afrikaanse stammen moet tegenhouden bij de heilige Pareo Rots. Hij doet dit in opdracht van de Zeven van Daran, zeven magische dieren die moeten toezien op de balans tussen goed en kwaad. Samen met Charita, maakt Jimmy een spannende tocht door de Afrikaanse wildernis, waarbij ze worden geholpen door een speciaal medaillon en de witte giraf Seraf.

Het CIFFC is het enige kinderfilmfestival in het Midden -Oosten. Er werden 315 films en televisieprogramma’s vertoond op het festival, uit 53 verschillende landen.