George Sluizer krijgt Lifetime Achievement Award

Film by the Sea eert regisseur met retrospectief

De Nederlandse regisseur George Sluizer krijgt een Lifetime Achievement Award op het Film by the Sea festival in Vlissingen. In het filmprogramma wordt voor deze gelegenheid een compleet retrospectief van de maker opgenomen.

George Sluizer zal bij de meesten bekend zijn als de regisseur van Spoorloos , de verfilming van Tim Krabbés Het gouden ei, die in 1988 het Gouden Kalf voor beste film won. Het werd Sluizers ticket naar Hollywood, waar hij een remake van de film maakte (The Vanishing, met oa Kiefer Sutherland en Sandra Bullock). Zijn volgende project was de thriller Dark Blood, maar toen hoofdrolspeler River Phoenix plotseling overleed werd dat project afgeblazen.

Op het festival zal uniek materiaal van deze film vertoond worden, tijdens een interview met de regisseur. Naast dit interview en de Lifetime Achievement Award zal het festival ruime aandacht besteden aan het werk van Sluizer, door een compleet retrospectief te vertonen.

Het Film by the Sea festival duurt van 11 tot en met 20 september. Het interview met George Sluizer en de uitreiking van de award zullen respectievelijk op 18 en 19 september plaatsvinden.