Geert Wilders komt met vervolg Fitna

Hulp uit de VS bij het maken van de film

Geert Wilders gaat een vervolg maken op zijn veelomstreden film Fitna. Er is hem een helpende hand geboden door professionele filmmakers uit de Verenigde Staten. Wilders: ‘Ik heb aanbiedingen van mensen uit New York en Hollywood, die in het verleden films hebben gemaakt die hier in de bioscoop te zien waren.’ Wilders wil niet loslaten wie deze mensen zijn.

Fitna 2 is geen kopie van de eerste film, maar zal tevens kritisch zijn over de Islam en Islamitische landen. Wilders: ‘Het zal niet minder gepeperd zijn dan de eerste film.’ Fitna 2 zal gaan over de gevolgen van de massa-immigratie uit moslimlanden. Vrijheid van meningsuiting en de Sharia, de Islamitische wetgeving , zullen hierin centraal staan. Volgens Wilders kaart hij niet alleen het probleem aan, maar komt hij ook met oplossingen.

Wilders wil met de film aantonen dat hij niet wacht op de afloop van het strafproces, dat tegen hem loopt naar aanleiding van de eerste Fitna. ‘We moeten meer in de aanval, offensief gaan handelen. We moeten terugslaan. Ik ga het proces dan ook niet afwachten,’ aldus Wilders. Wilders werd door het Amsterdams Gerechtshof aangeklaagd vanwege zijn uitspraken over de Koran en de Islam.

De film Fitna, die vorig jaar maart verscheen, veroorzaakte een rel binnen het kabinet en er werden overal in Nederland veiligheidsmaatregels getroffen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) gaf aan dat de film heeft bijgedragen aan de terreurdreiging in ons land. In Fitna worden verschillende passages uit de Koran voorgelezen, bijgestaan door archiefbeeldmateriaal en krantenknipsels waarin Moslims in een negatief daglicht worden gezet.

Wanneer Fita 2 uit komt is nog niet bekend. Binnenkort zal Wilders naar Florida afreizen om de laatste financiën op orde te krijgen.