Er komt een Engelstalige film over de profeet Mohammed. Dat is gisteren aangekondigd op het Doha Tribeca Film Festival in Qatar door het mediabedrijf Al Noor Holdings. De film gaat geproduceerd worden door Barrie Osborne, bekend van de Lord of the Rings-trilogie en The Matrix.

Producent Osborne zegt tegenover persbureau Reuters dat de film een ‘ internationale epische productie’ moet worden ‘die ernaar streeft om een brug te slaan tussen culturen. De film leert mensen wat de echte betekenis is van de islam.’ In de film wordt de profeet Mohammed, zoals de islamitische regels voorschrijven, niet afgebeeld. Het verhaal zal daarom waarschijnlijk gaan over gebeurtenissen die zich afspeelden tijdens het leven van Mohammed en de invloed die hij heeft gehad op de mensen in zijn omgeving.

Het is nog niet bekend wie de film gaat regisseren en welke acteurs er in zullen spelen. Al Noor zegt dat zij zoekt naar de beste internationale talenten. De opnames voor de film, die is begroot op honderdvijftig miljoen dollar (ruim honderd miljoen euro ), starten in 2011.