Film Roel Wouters winnaar op het IFFB

10.000 bezoekers net niet gehaald

De eerste editie van International Film Festival Breda is vanavond afgesloten met de wereldpremière van Elvenland van Karel Doing. De festivalorganisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie. Running with the Beast van Roel Wouters werd de winnaar van de NPS Early Bird Award, de prijs voor de beste innovatieve korte film. Wouters kreeg een cheque van € 2500,- en zijn film wordt opgenomen in het kortfilmprogramma van de NPS.

Ocean of an Old Man van Rajesh Shera, over een leraar op de Andaman eilanden wiens school is verwoest, waarna hij op zoek gaat naar zijn vermiste leerlingen , ging naar huis met de HEJA Publieksprijs.

De eerste editie van het IFFB had veel premières, die door verschillende regisseurs werden bijgewoond . Zo waren Lukas Moodysson (Mammoth), Peter Strickland (Katalin Varga) en Henrik Ruben Genz (Terribly Happy) aanwezig bij de Nederlandse premières van hun films . Tevens deed machinimagoeroe Burnie Burns het festival aan.  

In totaal trok het festival 9.200 bezoekers. Het geschatte aantal bezoekers van de projecties in de openbare ruimte bedroeg 4.500. Het gestreefde bezoekersaantal van 10.000 is hiermee net niet gehaald. Met name de bezoekersaantallen bij de voorstellingen overdag bleven achter bij de verwachtingen, evenals de bezoekersaantallen bij Live Cinema in de Grote Kerk.

In 2010 vindt het International Film Festival Breda plaats van 24 t/m 28 maart.