Emily Blunt geëerd tijdens BAFTA/LA uitreiking

Actrice uitgeroepen tot Britse Artiest van het Jaar

De British Academy of Film and Television Arts LA heeft de actrice Emily Blunt dit jaar uitgeroepen tot artiest van het jaar. De 26-jarige actrice zal op 5 november de prijs in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Britannia Awards in Los Angeles.

BAFTA/LA is een organisatie van de British Film and Television Academy, die zich richt op de samenwerking tussen Britse- en Hollywoodproducties. De Britannia Awards worden uitgereikt aan mensen uit de filmindustrie die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Angelsaksische film.
Emily Blunt, die in 2004 doorbrak met haar rol in My Summer of Love, werd geprezen om de diversiteit in haar werk. BAFTA/LA voorzitter Peter Morris: ‘Emily toont elke keer weer indrukwekkende acteerprestaties in uiteenlopende rollen en in iedere film bevestigt ze haar status als één van de beste actrices van haar generatie .’

In 2002 speelde Emily Blunt Julia in een productie van Romeo en Julia, waarna ze haar West End debuut maakt in The Royal Family, tegenover actrice Judi Dench (Notes on a Scandal). Hierna was ze te zien in My Summer of Love (Pawel Pawlikowski), waarvoor ze ook een soundtrack inzong. Hierop volgde zowel blockbusters als kleinschaligere arthousefilms. Zo was ze te zien in onder andere de films The Devil Wears Prada (David Frankel), Irresistible(Ann Turner ), The Great Buck Howard( Sean McGinly), Sunshine Cleaning (Christine Jeffs) en The Young Victoria (Jean-Marc Vallée). Binnenkort Blunt te zien in de horrorfilm The Wolf Man (Joe Johnston).

Eerdere winnaars van deze prijs zijn Rachel Weisz (The Constant Gardener) en Kate Winslet (The Reader). Vorig jaar mocht Tilda Swinton (Burn After Reading) de prijs in ontvangst nemen.