Drie grote films hebben ieder ruim 1,8 miljoen euro toebedeeld gekregen van Telescoop, een project van de publieke omroep, het CoBo-fonds en het Filmfonds. De films ontvangen een eenmalige realiseringsbijdrage en omdat er in 2007 geen geld toegekend is aan filmprojecten door Telescoop, is er dit een drietal films geselecteerd. Onder de geselecteerde filmprojecten zijn twee boekverfilmingen.

Sonny Boy
Een waargebeurde liefdesgeschiedenis tussen twee gewone mensen: de oer-Hollandse Rika, moeder van vier kinderen en de 17 jaar jongere, Surinaamse Waldemar. Hun liefde weet bijna alle vooroordelen en tegenwerking van de buitenwereld te overleven, maar blijkt uiteindelijk niet bestand tegen de vernietigende kracht van de oorlog.
Regie: Maria Peters    
Scenario: Pieter van de Waterbeemd naar het boek van Annejet van der Zijl (2004)
Producent: Shooting Star Filmcompany
Omroep: KRO

Tony Tien
De vader van het tienjarige jongetje Tony klimt op van kraanmachinist tot minister. Als gevolg raakt het huwelijk van zijn ouders in de problemen en zijn vader verlaat zijn moeder. Tony probeert alles om ze weer bij elkaar te krijgen . Zelfs het bellen van de Koningin.
Regie: Mischa Kamp             
Scenario: Mieke de Jong
Producent: Lemming Film
Omroep: NPS

Tirza
Ten einde raad gaat Jurgen Hofmeester op zoek naar zijn verdwenen dochter Tirza om tot een onthutsende confrontatie te komen met degene die zijn lievelingskind te gronde heeft gericht
Regie: Rudolf van den Berg
Scenario: Rudolf van den Berg naar het boek van Arnon Grunberg (2006)
Producent: Fu Works Productions
Omroep: NPS

Doel van Telescoop is het stimuleren van Nederlandstalige kwaliteitsfilms en deze toegangelijk maken voor een breed publiek.