Doreen Boonekamp wordt de nieuwe directeur van het Nederlands Filmfonds. Directeur Toine Berbers, die de post de afgelopen acht jaar vervulde, zal zijn werkzaamheden op 1 juli afronden. De aanstelling van Boonekamp is in principe voor vier jaar met een mogelijke verlenging van nogmaals vier jaar.

De raad zal bestaan uit Pearl Dias, manager Binoq Atana; Max van Praag, voormalig directeur filmdistributiebedrijf UIP/Universal Pictures; Gerard van der Stelt, interim-directeur ARBO Unie en Associé Boer & Croon, en Emile Fallaux oud-directeur International Film Festival Rotterdam en voormalig hoofdredacteur Vrij Nederland. Op termijn zal de raad naar zeven personen worden uitgebreid.

Doreen Boonekamp die onlangs de Cultuurprijs van de stad Utrecht ontving, is sinds zeven jaar directeur van het Nederlands Film Festival. Ook werkte zij voor de CineMart van het International Film Festival Rotterdam en voor het Balticum Film & TV Festival in Denemarken. Daarnaast is zij bestuurlijk actief voor verschillende culturele organisaties.