Deelnemers Producers on the Move bekend

Carmen Cobos naar Cannes

De European Film promotion heeft 23 producenten vanuit heel Europa uitgekozen die dit jaar mogen deelnemen aan het initiatief Producers on the Move. Het project vindt plaats op het Film Festival Cannes, dat wordt gehouden in mei.

Onder de producenten is één Nederlandse vertegenwoordiger:Carmen Cobos, van Cobos Film b.v. Cobos is onder andere verantwoordelijk voor de documentaires El Olivdo (2008) en Forever (2006), beide van Heddy Honigmann.

De bedoeling van Producers on the Move is om veelbelovende producenten, die al een naam hebben in hun thuisland en aan het begin van hun internationale carrière staan, een duwtje in de rug te geven. Om hen de mogelijkheid te geven een internationaal netwerk op te bouwen, bestaat het programma uit ontmoetingen en besprekingen met andere Europese producenten en filmmakers. De organisatie van Producers on the Move wil op deze manier internationale coproducties stimuleren .

Andere bekende producenten die dit jaar ook deelnemen aan het project zijn Daniel Mitulescu, van het Roemeense Strada Film. Hij produceerde The Way I Spent the End of the World (Catalin Mitulescu, 2006). De Britse Adrian Sturges van Picture Farm maakte The Escapist (Rupert Wyatt, 2007). Yngve Sæther van het Noorse productiebedrijf Motlys AS is bekend van The Man Who Loved Yngve (Stian Kristiansen, 2008).