Coen Brothers maken remake True Grit

Nieuwe versie blijft dichter bij originele roman

De volgende film van de broers Ethan en Joel Coen zal een remake zijn van True Grit, de western van regisseur Henry Hathaway uit 1969, die filmlegende John Wayne een Oscar voor beste acteur opleverde.

De nieuwe versie blijft dichter bij de originele roman van Charles Portis uit 1968. De eerste True Grit legt de nadruk op de eenogige oorlogsveteraan Rooster Cogburn (Wayne), die als moordenaar wordt ingehuurd door een 14-jarig meisje. De gebroeders Coen zullen de film maken vanuit de belevingswereld van het meisje Mattie, dat wraak wil nemen op de moordenaar van haar vader. De regisseurs hebben daarom het script van scenarioschrijfster Marguerite Roberts herschreven.

Wanneer de film uitkomt en wie de hoofdrollen zullen vertolken, is nog niet bekend. Liefhebbers van True Grit moeten nog even wachten, want de broertjes leggen de nu de laatste hand aan A Serious Man, die dit najaar wordt verwacht. Daarna staan eerst nog de films Suburbicon en Hail Ceasar op de agenda, alvorens de westernfilm aan de beurt is. De film die de Coens aanvankelijk van plan waren te maken, een bewerking van Michael Chabons roman The Yiddisch Police Union, wordt hiermee op de lange baan geschoven.