Cinema.nl twittert erop los

Een handleiding voor beginners

Evelien Kortum ,

Degenen die constant op de hoogte willen blijven van de activiteiten van Cinema.nl kunnen vanaf nu terecht op onze Twitterpagina. Als je zelf al bekend bent met het fenomeen, nodigen we je van harte uit ons te komen ‘volgen.’ Voor wie dit allemaal compleet onbekend in de oren klinkt, hieronder een beknopte uitleg.

Wat is Twitter?
Twitter is een microblog, waarop mensen in maximaal 140 tekens antwoord geven op de vraag: Waar ben je mee bezig ?  Zo’n berichtje heet een tweet. Om te zien waar Cinema.nl mee bezig is kun je surfen naar www.twitter.com/Cinemanl. Je komt dan terecht op onze Twitterpagina. Daar is bijvoorbeeld te lezen welke nieuwe artikelen of trailers online zijn verschenen, met een link naar de juiste pagina op onze website.

Zelf twitteren
Wanneer je meerdere Twitterpagina’s van anderen tegelijk wilt bijhouden, en wilt reageren op tweets, kun je een eigen Twitterpagina aanmaken. Dat kan op http://twitter.com. Daar staat precies uitgelegd hoe alles werkt.

Zodra je een eigen Twitter-account hebt, kun je ons ‘volgen.’ Dat wil zeggen dat wanneer je bent ingelogd op jouw pagina, alle Cinema.nl-updates daar ook zullen verschijnen. Zo ben jij de eerste die het weet wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe trailer, of nieuw artikel op de site staat.

Volgen kan op verschillende manieren. Zo kun je Cinema.nl opzoeken via Find People, rechtsboven op je eigen Twitterpagina. Ook kun je, wanneer je bent ingelogd, naar www.twitter.com/Cinemanl gaan en daar op ‘follow’ klikken. Het voordeel van volgen is dat je via Twitter ook kunt reageren op een door ons geposte tweet.

Reageren
Als je wilt reageren op een tweet van Cinema.nl kan dat via @Replies. Een andere manier is door voor je bericht @Cinemanl te typen. Je reactie verschijnt op je eigen pagina, en komt bij ons in de replybox terecht. Als wij op jouw bericht reageren, is dat antwoord op onze twitterpagina te zien. Via dat antwoord kan door andere twittergebruikers teruggeklikt worden naar jouw vraag of opmerking.

Wil je dat jouw vraag of opmerking onzichtbaar blijft voor andere gebruikers, dan kun je ervoor kiezen te reageren via ‘direct messages,’ of door DM Cinemanl voor je tekst te typen. Zo stuur je een direct bericht naar onze Twitterpagina, zonder dat anderen dat kunnen lezen. Dit kan alleen als Cinema.nl jou ook volgt. We proberen iedereen die ons volgt, ook te volgen. 

Privacy
Het is mogelijk om de berichten op jouw pagina onzichtbaar te maken voor mensen van buitenaf. Als ze jouw pagina willen zien, moeten ze jou eerst om toestemming vragen. Hiervoor verwijzen we je naar www.twitter.com.

Kortom: wil je alle activiteiten van Cinema.nl volgen én in contact komen met andere filmliefhebbers om zo op de hoogte te blijven van alle must-sees en discussies, wordt dan ‘follower’ van Cinema.nl. We zijn benieuwd naar jullie reacties.