Channing Williams overleden

Producent Mike Leigh verliest strijd tegen kanker

Filmproducent Simon Channing Williams overleed zondagnacht na een vijf jaar durend gevecht tegen kanker. Hij werd 63 jaar.

Channing Williams richtte met Mike Leigh in 1988 filmproductiebedrijf The Thin Man op, waaruit hun eerste succesvolle film High Hopes (1988) kwam. Leigh regisseerde en Channing Williams nam de productie voor zijn rekening. In de jaren daarop volgden films als Secret & Lies (1996), Career Girls (1997), All or Nothing (2002), Vera Drake (2004) en Happy Go-Lucky (2007). 

Ondanks zijn ziekte bleef Channing Williams doorwerken en maakte hij met regisseur Fernando Mireilles onder andere The Constant Gardner (2005) en Blindness (2008).

Hoewel hij aanvankelijk toneelspeler wilde worden , wisselde hij het theater al snel in voor het witte doek. Over Channing Williams’ kwaliteit als producent zegt Leigh: ‘Hij was een geboren producent. Hij was een beschermer en kreeg alles voor elkaar. Hij was geen dictator of een bemoeial, maar oneindig genereus. Zijn hele leven stond in het teken van andere mensen helpen en het beste in iedereen naar boven te halen.’