Cast Slumdog Millionaire wint SAG Award

Screen Actors Guild Awards uitgereikt

Slumdog Millionaire (Danny Boyle) is tijdens de 15de Screen Actors Guild Awards bekroond met de prijs voor beste ensemblecast. Anil Kapoor, die in Slumdog de rol van speelt van de presentator van de Hindi versie van 'Who Wants to be a Millionaire', benadrukte in zijn ontvangstspeech dat het de kindacteurs uit de film waren die de prijs echt verdienden.

De prijs voor beste acteur ging naar Sean Penn, voor zijn titelrol in Gus Van Sants Milk. De nominaties in de categorie voor beste acteur waren identiek aan die van de Oscars. Bij de Golden Globes ging de prijs naar Mickey Rourke (The Wrestler). Heath Ledger kreeg zoals verwacht postuum de award voor zijn bijrol als The Joker in The Dark Knight.

Bij de actrices won Meryl Streep voor haar rol in John Patrick Shanleys religieuze drama Doubt. Kate Winslet, die ook genomineerd was voor haar hoofdrol in Revolutionary Road, moest genoegen nemen met de prijs voor beste bijrol in The Reader.

De winnaars van de jaarlijkse acteursprijzen worden gekozen door 4200 willekeurig geselecteerde leden van de Screen Actors Guild. De SAG Awards worden gezien als goede graadmeter voor de Oscars.