Cannes herdenkt Wouter Barendrecht

Herdenkingsdienst voor filmproducent in Cannes

Vandaag wordt de Nederlandse koning van de Indie film, Wouter Barendrecht, herdacht op het filmfestival van Cannes. Barendrecht, oprichter van Fortissimo Films, overleed vorige maand onverwachts aan een hartaanval op slechts 43-jarige leeftijd.

Tijdens de één uur durende herdenkingsdienst zullen verschillende grote namen uit de wereldwijde filmindustrie een laatste eer betonen aan Barendrecht op het   Plage des Palm in Cannes. Al eerder werd bekend gemaakt dat dit jaar de Officiële Selectie van festival in Cannes is opgedragen aan Barendrecht.

Van het filmproductiebedrijf van Barendrecht en partner Michael J. Werner, Fortissimo Films, draait er dit jaar een record aantal films op festival in Cannes. Vier films zijn geselecteerd voor de officiële selectie. De film Face van Tsai Ming-Liang dingt mee naar de Gouden Palm, terwijl Air Doll van Kore-eda Hirokazu en Nymph van Pen-ek Ratanaruang geselecteerd zijn voor Un Certain Regard. Het Mexicaanse Daniel and Ana van Michel Franco beleeft zijn wereldpremière in het programmaonderdeel Quinzaine des Réalisateurs.  Ook zijn er drie films zijn te zien tijdens marketingvertoningen. Dit zijn de documentaire Children of the Pyre van Rajesh S. Sala, Peter Callahan’s Against the Current en het Rock & Roll-drama Telstar van Nick Moran.

De herdenkingsdienst vindt vanmiddag plaats van 15.00 tot 16.00 op het Plage des Palmes in Cannes.