Brody en Whitaker in remake Das Experiment

Elijah Wood en Cam Gigandet eveneens gecast

Adrien Brody, Forest Whitaker, Elijah Wood en Cam Gigandet zijn gecast in The Experiment, een Amerikaanse remake van de Duitse psychologische thriller Das Experiment (2001). Het origineel, geregisseerd door Oliver Hirschbiegel (Der Untergang), was gebaseerd op het beruchte Stanford Prison Experiment uit 1971, waarbij twintig vrijwilligers werden onderverdeeld in bewakers en gevangenen. De studie liep uit de hand nadat de deelnemers zich volledig naar hun rol begonnen te gedragen en werd na zes dagen voortijdig afgebroken.

Paul Scheuring, bedenker van de tv-serie Prison Break, zal het door hem geschreven scenario zelf verfilmen. Adrien Brody zal de rol spelen van de leider van de groep gevangenen. Forest Whitaker is gecast als een bewaker die gecorrumpeerd wordt door de macht die hij in het experiment heeft gekreven.

De remake werd al in 2006 aangekondigd, maar juridisch getouwtrek – Usual Suspects-schrijver Christopher McQuarrie was eveneens bezig met een film over het experiment – zorgde er lange tijd voor dat het project onzeker bleek. De problemen lijken nu opgelost, de opnames zullen volgende maand in de Amerikaanse staat Iowa van start gaan.

 

 Trailer Das Experiment (2001)