Bride Flight wint prijs voor beste coproductie

Producenten werken aan nieuwe film

Bride Flight (Ben Sombogaart) heeft bij de Luxemburgse Filmprijzen de prijs voor beste internationale coproductie gewonnen. Producent Jani Thiltges (Samsa Film) uit Luxemburg nam de prijs in ontvangst en werd door de jury geprezen voor zijn samenwerking met Hanneke Niens (KeyFilm) uit Nederland.

Bride Flight gaat over een groep Nederlanders die in de jaren ’50 verhuizen naar Nieuw-Zeeland. De film is geproduceerd door Samsa Film en IDTV Film. Niens was tot aan 2008 werkzaam als producent en managing director voor IDTV Film en heeft daarna samen met Hans de Wolf haar eigen productiebedrijf KeyFilm opgericht. Eerder wonnen Irina Palm in 2007 en Girl with a Pearl Earring in 2005 de prijs voor beste coproductie. De Luxemburgse Filmprijzen werden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt.

Niens en Thiltges werken nu samen aan de film Silent City, geschreven en geregisseerd door Threes Anna ( The Bird Can’t Fly). De film is een psychologisch portret van een jonge Europese vrouw, die afreist naar Tokyo om achter de geheimen te komen van de bijzondere wijze waarop men in Japan vis fileert en bereidt. Naar verwachting komt de film uit in februari 2011. Het is na De tweeling en Bride Flight de derde coproductie van Niens en Thiltges.