Bennie Roeters wint Duitse scenarioprijs

'Drehbuchförderpreis' voor filmplan Nordic Walking

Bennie Roeters heeft de 'Drehbuchförderpreis' van de Duitse stad Münster gewonnen met zijn filmplan Nordic Walking. Aan de prijs is een bedrag van drieduizend euro verbonden. Bennie Roeters nam persoonlijk de prijs in ontvangst.

De tweejaarlijkse prijs moet films stimuleren die zich op het platteland afspelen. Een Nederlands-Duitse jury koos Nordic Walking uit 59 Europese inzendingen. De film zal worden geregisseerd door Remy van Heugten en geproduceerd door Circe Films.

Eerder kreeg het filmplan steun van het Filmfonds en een geldprijs van in Nederland opererende filmverzekaars. Nordic Walking gaat over een kinderloos echtpaar dat wordt overvallen door de zwangerschap van de vrouw wanneer de man met pensioen gaat. Het verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd medisch voorval.

Bennie Roeters (1952) is werkzaam als auteur voor televisie, film en toneel. Hij schreef scenario’s voor speelfilms, kinderseries, een misdaadserie en single plays in opdracht van onder andere NPS, AVRO, KRO, VPRO en de VARA. In 1999 debuteerde hij met de roman Fins Plot, in 2004 gevolgd door De Verstopte Stad. Recent verscheen Gagarins engelen.