Asteroids verfilming in de maak

Computergame zonder plot wordt film

Na games als Tomb Raider, Resident Evil en Silent Hill, wordt nu de arcade-game Asteroids verfilmd. Maker Atari heeft daar afgelopen vrijdag toestemming voor gegeven aan Universal Pictures.

Opvallend is het feit dat de klassieke game uit 1979 geen plot heeft. De speler moet simpelweg punten scoren door op asteroïden en ruimteschepen te schieten. Hoe dit gebruikt gaat worden in de film is nog niet bekend. Asteroids wordt geproduceerd door Lorenzo di Bonaventura (Transformeres: Revenge of the Fallen).

Universal Pictures heeft met spelmaker Hasbro een contract voor het verfilmen van speelgoed en spellen. Deze zomer gaat de verfilming van de action-figure G.I. Joe draaien. Ook van het speelgoed View-Master (de kijker waarin een schijf met dia’s kan worden rondgedraaid) komt een film; over de plot is nog niets bekend. Regisseur Gore Verbinski (Pirates of the Carribbean) gaat het bordspel Cluedo verfilmen, en niemand minder dan Ridley Scott (Blade Runner , Gladiator) wordt de regisseur van een Monopoly-film.

De zucht naar het verfilmen van klassieke spellen is overigens niet nieuw. Cluedo werd in 1985 al eens verfilmd door Jonathan Lynn (My Cousin Vinny).