Amerikaanse remake van Reykjavik-Rotterdam

Origineel is coproductie tussen Nederland en IJsland

Het Amerikaanse bedrijf Working Title Films, bekend van de films van de gebroeders Coen, gaat een remake van Reykjavik-Rotterdam produceren. Het origineel is een coproductie van Rotterdam Films uit Nederland en Blueeyes Productions uit IJsland.

De thriller Reykjavik-Rotterdam van regisseur Oskar Jonasson gaat over beveiligingsmedewerker Kristofer die vanwege geldproblemen handelt in verboden goederen. In de film lukt het Kristofer om mee te gaan op een vrachtschip dat tussen de havensteden Reykjavik en Rotterdam vaart. Daar ontmoet hij oude bekenden die niet te vertrouwen zijn. De Nederlandse acteur Victor Löw speelt in deze film een bijrol.

Mark Wahlberg (The Departed) vertolkt de hoofdrol in de remake. Baltasar Kormákur, de hoofdrolspeler uit de originele film, zal de Amerikaanse versie regisseren. Aaron Guzikowski gaat het scenario schrijven.

Eerder werd bekend dat Reykjavik-Rotterdam de IJslandse inzending wordt voor de Oscars. De film draait in het voorjaar van 2010 in de Nederlandse filmtheaters.