Acht filmplannen geselecteerd voor Cinema Junior

Filmteams krijgen bedrag van achtduizend euro

Acht filmplannen zijn geselecteerd voor Cinema Junior 2009. Dit betekent dat de schrijvers van deze plannen een bedrag van achtduizend euro krijgen om hun idee voor een jeugdfilm verder uit te werken. Het project wordt gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film, het Mediafonds en de Publieke Omroep.

Het is voor de derde keer dat Cinema Junior wordt georganiseerd. Eerder werd dankzij dit project de jeugdfilm Knetter (2005) van Martin Koolhoven gerealiseerd. Deze film won verschillende prijzen op festivals in binnen- en buitenland, waaronder de publieksprijs op het Cinekid Festival en het Nederlands Filmfestival. Ook de films Don, Kikkerdril en De Indiaan werden met geld van Cinema Junior gerealiseerd.

Uiteindelijk krijgen vier van de acht filmprojecten een bijdrage om het scenario verder uit te werken. Daarna krijgen twee films nog een financiële bijdrage om de film te produceren. De partijen achter Cinema Junior willen de ontwikkeling van de Nederlandse jeugdfilm stimuleren. De films van Cinema Junior moeten een eigentijds verhaal hebben en verteld worden vanuit het perspectief van kinderen.

De volledige selectie voor Cinema Junior 2009