'David Carradine omgekomen door verstikking'

Acteur pleegde geen zelfmoord

David Carradine heeft geen zelfmoord gepleegd, maar is omgekomen door verstikking. Dat zegt de dokter die een autopsie heeft uitgevoerd op het lichaam van de Amerikaanse acteur, berichtte de BBC donderdag.

Carradine werd op 4 juni halfnaakt aangetroffen in een luxueus hotel in Bangkok. Hij zat in een klerenkast met een koord om zijn hals en zijn genitaliën . Volgens patholoog-anatoom Michael Baden blijkt uit de manier waarop het touw om de lichaamsdelen heen zat, dat er geen sprake kan zijn van zelfmoord.

‘Waarschijnlijk was het een ongeluk’, aldus de arts. ‘De doodsoorzaak is verstikking, hij kon niet meer ademen.’ Baden onderzoekt nog verder hoe dat precies heeft kunnen gebeuren. De arts was ingehuurd door de familie van Carradine om een tweede autopsie uit te voeren. De eerste werd uitgevoerd door medewerkers van de Thaise politie. Die bekijken nog de mogelijkheid dat iemand de acteur heeft vermoord.

Carradine maakte meer dan honderd films. Hij verwierf in de jaren zeventig wereldwijde bekendheid door zijn hoofdrol in de tv-serie Kung Fu. In 2003 scoorde hij opnieuw door zijn optreden in Quentin Tarantino's film Kill Bill.

Bron: ANP