Zeven nominaties voor Hunger en In Bruges

Nominaties British Independent Film Awards bekend

Hunger (Steve McQueen) en In Bruges (Martin McDonagh) zijn met elk zeven nominaties de grote kanshebbers bij de British Independent Film Awards. Slumdog Millionaire van Danny Boyle (Trainspotting) ontving zes nominaties.

In Bruges, de zwarte komedie over twee Ierse huurmoordenaars, is net als Hunger onder meer genomineerd in de categorieën beste film, regiedebuut en scenario. Hoofdrolspelers Colin Farrell en Brendan Gleeson zijn genomineerd in de categorie voor beste acteur. Michael Fassbender, die in Hunger de rol speelt van IRA-hongerstaker Bobby Sands, maakt eveneens kans op een BIFA-award.

Hunger en In Bruges nemen het in de strijd om de prijs voor beste film op tegen Slumdog Millionaire, de documentaire Man on Wire ( James Marsh) en Somers Town ( Shane Meadows).

Acteur Michael Sheen (Underworld, The Queen) zal tijdens de uitreiking van de BIFA- awards op 30 november de Variety prijs ontvangen voor zijn bijdrage aan de internationale erkenning van de Britse filmindustrie.

De Britse filmprijzen worden dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Verleden jaar was Control van Anton Corbijn met vijf awards de grote winnaar.