Zes films IFFR in Un Certain Regard van Cannes

Leonora van Pablo Trapero geselecteerd voor competitie

In de woensdag bekend gemaakte programma's van de Competitie en Un Certain Regard van het filmfestival van Cannes zijn zeven films opgenomen die mede tot stand zijn gekomen dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds en de CineMart van het International Film Festival Rotterdam.

Het fonds steunt filmmakers in zuidelijke en ontwikkelingslanden; CineMart is de jaarlijkse coproductiemarkt van het filmfestival waar filmmakers hun projecten presenteren aan mogelijke co-financiers. De Gouden Palm-winnaar van vorig jaar, 4 Months, 3 Weeks and 2 Days van Cristian Mungiu, kwam eveneens mede tot stand dankzij een Hubert Bals Fonds-bijdrage.
   
Voor de Competitie is Leonora van Pablo Trapero geselecteerd. De film werd gepresenteerd op de CineMart 2007. Pablo Trapero is ontdekt en in diverse stadia van zijn filmcarrière ondersteund door het International Film Festival Rotterdam. Zijn speelfilmdebuut Mundo Grua kwam tot stand met Hubert Bals Fonds-bijdragen in 1997 en 1998. De bekroning van Mundo Grua met een VPRO Tiger Award in 2000 vormde zijn internationale doorbraak. In 2006 en 2007 werden filmprojecten van Trapero, waaronder Leonora, geselecteerd voor CineMart.
 
In Un Certain Regard zijn opgenomen:
A festa da menina morta van Matheus Nachtergaele
Je veux voir van Joana Hadjithomas en Khalil Joreige
Salt of this Sea van Annemaire Jacir
Yi ban hashui, yi ban houyan van LIU Fendu
De Ofrivilliga van Ruben Östlund
Los Bastardos van Amat Escalante 

Bron: IFFR