Winnaars Holland Animation Film Festival

Festival trekt 15.500 bezoekers

De 12de editie van het Holland Animation Film Festival, dat van 5 tot en met 9 november in Utrecht werd gehouden, trok een recordaantal van 15.500 bezoekers. In vergelijking met de vorige editie in 2006 is dat een stijging van 30 procent. Voor de organisatoren is het een bevestiging om het festival voortaan jaarlijks plaats te laten vinden. Gisteren werden de winnaars van de diverse competities bekend gemaakt.

In de categorie verhalend ging de Grand Prix voor internationale, onafhankelijke korte films naar de Estlandse film Life Without Gabriella Ferri van Priit Pärn en Olga Marchenko. De jury roemde de persoonlijke visie van de makers in een wereld waar commerciële regels de boventoon voeren. Het Italiaanse Muto van regisseur Blu won in de categorie niet-verhalend.

In de Competitie voor Toegepaste Animatie koos de jury voor Coca Cola: Happiness Factory. Volgens de jury gaan de details van de computeranimaties verder dan men ooit in een geanimeerde reclame heeft gezien.

De Nederlandse korte film Big Buck Bunny van Sacha Goedegebure won de publieksprijs. Het was de eerste keer dat de publieksprijs werd uitgereikt. De prijs voor de Beste Studentenfilm uit Nederland en België ging naar Volgens de vogels (According to Birds) van Linde Faas van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost Breda.

Volgens de Vogels van Linde Faas.