Warner Bros. klaagt Indiase filmstudio aan

Hari Puttar lijkt te veel op Harry Potter

Filmstudio Warner Bros. klaagt de Indiase filmstudio Mirchi Movies aan, voor schending van de copyrightrechten van de Harry Potter-serie.

Mirchi Movies, gevestigd in Mumbai, is van plan een film uit te brengen onder de naam Hari Puttar – A Comedy of Terrors, waarin een 10 jarig Indiaas jongetje op 12 september naar Groot-Brittannië verhuist.

Warner Bros. vindt de naam van de film te veel lijken op de titel van de films over de wereldwijd populaire tovenaarsleerling. 

Een woordvoerder van Warner Bros. verklaart: ‘We zijn recentelijk een rechtszaak begonnen tegen de partijen die betrokken zijn bij de productie en de distributie van een film Hari Puttar genaamd. Het is desondanks ons beleid om niet openlijk op details van een nog lopend proces in te gaan.’ 

De bazen van Mirchi Movies vinden het copyrightconflict onterecht. De algemeen directeur van de studio, Munish Purii zegt: ‘We hebben de titel Hari Puttar in 2005 geregistreerd, en het is een ongelukkige keuze van Warner Bros. om het proces zo vlak voor de première aan te spannen. Naar mijn mening heeft onze titel geen enkele overeenkomst of gelijkenis met Harry Potter.’

De zaak heeft plaats op 25 augustus in het hooggerechtshof van Bombay. 

De première van de nieuwste Potter-film, Harry Potter and the Half-Blood-Prince, is uitgesteld tot volgend jaar.