Verhoeven draait Thomas Crown 2 in Turkije

Opnames vinden plaats in Topkapi Paleis

Regisseur Paul Verhoeven gaat zijn nieuwe film, The Thomas Crown Affair 2, draaien in Turkije. Dat melden diverse Turkse media zondag. De 69-jarige filmmaker bezocht onlangs Istanbul en besloot het grootste deel van de productie op te nemen in het Topkapi Paleis, de vroegere residentie van de Ottomaanse sultans.

In de loop van de negentiende eeuw verloor het gebouw zijn officiële functie . Een nieuwe ambtswoning van de sultans aan de Bosporus nam de regeringsfunctie over. Het kasteel, dat letterlijk vertaald ‘Kanonpoort Paleis’ heet, staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en is een belangrijke toeristische attractie.

In The Thomas Crown Affair uit 1999 speelde acteur Pierce Brosnan een miljardair die als hobby kunstwerken steelt. De film was wereldwijd een hit. In het vervolg verlegt de dief zijn werkgebied naar diamanten. Volgens geruchten op internet zou ook actrice Angelina Jolie een rol in de film gaan spelen.

Het is overigens nog afwachten wanneer de opnames van het nieuwe project van Verhoeven kunnen beginnen. Nadat Hollywood eind vorige jaar vier maanden lam lag door de schrijversstaking, dreigen nu de acteurs voor onbepaalde tijd het bijltje erbij neer te leggen. De staking zou 30 juni van start moeten gaan.

Bron: ANP

Trailer: The Thomas Crown Affair (1999).