Spike Lee terug naar New Orleans

Regisseur wil vervolg op When the Levees Broke

Spike Lee, regisseur van oa Do the Right Thing en 25th Hour, heeft plannen om met een vervolg te komen op de HBO-serie When the Levees Broke (2006). In die ruim vier uur durende documentaireserie keek Lee naar oorzaak en gevolg van de overstromingen in New Orleans in augustus 2005, toen de dijken rond New Orleans doorbraken door orkaan Katrina.

‘Ik ga terug, en niet alleen naar New Orleans maar ook naar andere getroffen gebieden, want het is nog niet voorbij,’ meldde Lee op het documentairefestival Silverdocs. Over de vermoedelijke inhoud liet hij doorschemeren: ‘Waar de media het helemaal niet over heeft is de geestelijke gesteldheid van de mensen nu – de zelfmoorden en zelf-medicatie. Het is verschrikkelijk.’

In het met drie Emmy’s onderscheiden Levees maakte Lee zich kwaad over de Amerikaanse overheid, die veel te laat zou hebben gereageerd op de ramp in New Orleans.

Lee vertelde ook dat het wat hem betreft tijd is voor een speelfilm over het leven in New Orleans na Katrina, en verklapte dat The Wire-schrijver David Simon bezig is met een scenario.

Bron: Reuters