Scorsese’s Shine a Light opent Berlinale

Rolling Stones-film beleeft wereldpremière in Berlijn

Martin Scorsese’s documentaire Shine a Light, over de gerenommeerde Britse rockband The Rollinig Stones, wordt de openingsfilm van het 58ste filmfestival van Berlijn. Zowel Scorsese als de band zullen bij de wereldpremière van de film aanwezig zijn.

Centraal in de film staan de twee concerten die de Stones eind 2006 gaven in het Beacon Theatre in New York, met gastoptredens van Christina Aguilera, Buddy Guy en Jack White van The White Stipes. Naast concertbeelden bevat Shine a Light ook zeldzaam archiefmateriaal, interviews en recente beelden van achter de schermen.

Scorsese kon voor zijn documentaire beschikken over een team van vermaarde cameramensen, onder wie Oscarwinnaars Robert Richardson (The Aviator, JFK), John Toll (Braveheart) en Andrew Lesnie (The Lord Of The Rings- trilogie).

Shine a Light is niet de eerste muziekdocumentaire van Scorsese. Eerder maakte hij The Last Walz (1978), waarin hij het laatste concert van The Band vastlegde. In 2005 maakte hij een portret van de zanger Bob Dylan in de documentaire No Direction Home: Bob Dylan.

Het filmfestival van Berlijn vindt plaats van 7 tot en met 17 februari.