Ridley Scott regisseert Monopoly

Film gebaseerd op beroemd bordspel

In de zomer van 2007 werd het project al aangekondigd, maar nu is het definitief. Ridley Scott (Gladiator, Black Hawk Down) zal een film gebaseerd op het wereldwijd populaire bordspel Monopoly produceren en regisseren. Dat meldt de Hollywood Reporter.

Het scenario zal geschreven worden door Pamela Pettler, die eerder verantwoordelijk was voor het script van de animatiefilms Corpse Bride (Tim Burton, 2005) en Monster House (Gil Kenan, 2006). Over de casting en het verhaal is nog niets bekend gemaakt. Bij de aankondiging vorig jaar werden Scarlett Johansson en Kirsten Dunst genoemd als mogelijke hoofdrolspeelsters.

In een interview met de Los Angeles Times uit 2007 sprak Scott de verwachting uit dat de verfilming van ‘het meest populaire bordspel ter wereld’ een humorvolle familiefilm zou worden. Nu wordt gesproken over een film met een ‘ futuristische glans’ in de lijn van Blade Runner, Ridley Scotts sciencefiction klassieker uit 1982.

De Monopolyverfilming is onderdeel van een samenwerking tussen spelontwikkelaar Hasbro en filmstudio Universal. Meerdere projecten staan in de planning, waaronder een adaptatie van Zeeslag. 

Het is niet de eerste keer dat een spel van Hasbro wordt verfilmd. Het whodunit bordspel Cluedo werd in 1985 naar het witte doek vertaald als Clue (Jonathan Lynn).