Uitzicht van regisseur Rogier Hesp, scenarist Michael Leendertse en uitvoerend producent Charlotte Scott-Wilson is dinsdagavond bekroond met de Nassenstein Startprijs, een door Endemol beschikbaar gestelde prijs voor het beste eindexamenproject van de Nederlandse Film en Televisie Academie.

De makers krijgen 10 duizend euro, als bijdrage aan een nieuw (televisie) project. Uitzicht, over een jonge wedstrijdzwemster die blijft hopen dat haar grote liefde uit zijn coma zal ontwaken, combineert volgens de jury een prachtig script met een schitterend dramatisch uitgangspunt: ‘De film is geloofwaardig en ontroerend. Hier merk je dat alles in dienst staat van het verhaal en alles elkaar daardoor versterkt. Bovendien is het prachtig gedraaid en op intrigerende wijze in beeld gebracht.’

Een andere aanmoedigingsprijs, de VPRO Documentaire Prijs, ging naar naar Jan Jaap Kuiper voor Pjotr - Brieven uit de Goelag. Daarin vormen de teruggevonden brieven van de overgrootvader van de vrouw van de regisseur het uitgangspunt voor een indringend relaas over de zuiveringen in het Rusland van Stalin. Kuiper ontving 4 duizend euro waarmee hij een ‘episodische docuemtaire’ kan realiseren.