Paris Hilton in nieuwe film Todd Solondz

Deels sequel, deels variatie op Happiness

Paris Hilton is de opmerkelijke toevoeging aan de cast van de nieuwe, nog titelloze film van Todd Solondz. Dat meldt de Hollywood Reporter.

De beroemde erfgename, zangeres en actrice speelde tot nu toe in B-films als The Hottie & the Nottie en House of Wax.  Voor die laatste film ontving ze een Razzie Award voor slechtste vrouwelijke bijrol. Filmauteur Todd Solondz maakte furore met zwarte komedies als Welcome to the Dollhouse (1995, Grote Juryprijs Sundance) en Happiness (1998, Fipresci-prijs Cannes).

Naast Hilton zijn ook Ciarán Hinds en Charlotte Rampling aan de cast toegevoegd. Volgens de producenten zal de nieuwe film deels een sequel en deels een variatie zijn op Happiness, Solondz´controversiële film uit 1998. Happiness, met onder meer Philip Seymour Hoffman en Lara Flynn Boyle in de hoofdrollen, gaat over de worstelingen van diverse personages met seksuele fantasieën en familieproblemen .

De nieuwe film zal eveneens een ‘donkere komedie over seksuele obsessies’ zijn, die zich afspeelt tegen de achtergrond van een oorlog. De titel van het project was lange tijd Life During Wartime. De karakters uit Happiness zullen door andere acteurs worden vertolkt. Zo zal Ciarán Hinds (There Will Be Blood) de rol van de pedofiel Bill, in de film uit 1998 gespeeld door Dylan Baker, voor zijn rekening nemen.