Oliver Stone maakt documentaire over Hugo Chávez

Regisseur houdt zich wederom bezig met een president

Na de documentaire Comandante uit 2003, over de Cubaanse president Fidel Castro, en de George W. Bush biopic getiteld W., maakt Oliver Stone wederom een film over een controversiële president. Stone (Platoon, JFK) zegt inmiddels zes maanden bezig te zijn met een documentaire over de Venezolaanse president Hugo Chávez. Dat meldt filmvakblad Variety.

De nog titelloze documentaire zal volgens Stone gaan over ‘Chávez en de Zuid- Amerikaanse revolutie’. Die revolutie verwijst naar de recente opkomst van socialistische presidenten in diverse Zuid-Amerikaanse landen, zoals Evo Morales in Bolivia. De kritiek vanuit binnen- en buitenland op Chávez zal een centrale rol in de film spelen. De oppositie in Venezuela en de Amerikaanse regering beschuldigen de populistische president van dictatoriale neigingen. Chávez beschuldigt op zijn beurt de Amerikanen van het steunen van een coup tegen zijn bewind in 2002.

Stone noemde Chávez in april dit jaar ‘een geweldige man’, toen hij door de Venezolaanse president werd uitgenodigd om de vrijlating van drie gijzelaars van de Colombiaanse guerrillabeweging FARC te filmen. De politiek geëngageerde filmmaker is momenteel ook bezig met een tweede documentaire, waar nog geen verdere details over bekend zijn. Wel ontkende hij de geruchten dat die film over de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zou gaan .