Nominaties Gouden Kalveren bekend

Zeven nominaties voor Alles is liefde

Alles is liefde is de grootste kanshebber bij de uitreiking van de Gouden Kalveren op vrijdag in Utrecht. De film is zeven keer genomineerd.

De nominaties voor de Grote Prijs van de Nederlandse Film zijn dinsdagavond tijdens de Talkshow van het Nederlands Film Festival bekendgemaakt.

Het zusje van Katia is zes keer genomineerd. Bloedbroeders en Het echte leven ontvingen elk vijf nominaties. Dunya & Desie kreeg er drie, en TBS en Tiramisu elk twee.

De jury (Nanouk Leopold, Britta Hosman, Albert ter Heerdt , Petra Goedings, Roberto van Eijden, Jan Vandierendonck en voorzitter Frans Afman) reikt de Gouden Kalveren uit in zeventien categorieën. Voor de Speciale Juryprijs worden geen nominaties toegekend.

In de categorie Beste Lange Speelfilm gaat het tussen Alles is liefde, Dunya & Desie en Het zusje van Katia.

Erik van Heijningen (Bloedbroeders), Robert de Hoog (Skin) en Theo Maassen (TBS) strijden om de titel Beste Acteur. Eva van de Wijdeven ( Dunya & Desie), Sallie Harmsen (Het Echte Leven) en Anneke Blok (Tiramisu) zijn genomineerd voor Beste Actrice.

Naar de prijs voor Beste Regie dingen Mijke de Jong (Het zusje van Katia), Arno Dierickx (Bloedbroeders) en Joram Lürsen (Alles is Liefde) mee. In de race voor Beste Lange Documentaire zijn 2KM2 - Twee vierkante kilometer stad, Bloody Mondays & Strawberry Pies en Joaquín Sabina - 19 Días Y 500 Noches.

De winnaars van de Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek worden vrijdag bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Tijdens het Gala wordt ook het Gouden Kalf voor de Film1 Publieksprijs uitgereikt aan de speelfilm met de hoogste waardering van de festivalbezoekers

Klik hier voor de hele lijst met nominaties.

Bron: ANP