Nominaties Golden Raspberry Awards bekend

Lohan en Murphy meest genomineerd

Lindsay Lohan en Eddie Murphy zijn het meest genomineerd voor de Golden Raspberry’s 2008. De nominaties voor de slechtste films van het afgelopen jaar werden maandag, traditioneel een dag voor de Oscarnominaties, bekend gemaakt.

Actrice Lohan gaat aan kop met negen Razzie-nominaties, waaronder slechtste film van 2007, voor de thriller I Know Who Killed Me. In de film speelt Lohan twee personages: een meisje dat ontvoerd wordt door een psychopaat en haar alter ego, een stripper die lichaamsdelen mist.

Murphy’s tenenkrommende komedie Norbit volgt met acht nominaties, waarvan er vijf voor Murphy zelf zijn . Nog nooit kreeg iemand in een jaar zoveel nominaties voor een Razzie. Net als Lohan in I Know Who Killed Me, nam Murphy in Norbit ook meerdere rollen op zich . Naast slechtste film werd Murphy ook genomineerd voor slechtste mannelijke hoofdrol, slechtste vrouwelijke bijrol, slechtste mannelijke bijrol, slechtste filmkoppel en slechtste scenario.

Andere genomineerden voor slechtste film zijn onder andere Bratz, Daddy Day Camp en I Now Pronounce You Chuck & Larry. Adam Sandler, Cuba Gooding Jr., Nicolas Cage en Jim Carrey werden samen met Murphy genomineerd voor slechtste acteur. Naast Lohans dubbele nominatie voor slechtste actrice, werden Janel Parrish, Nathalia Ramos, Skyler Shaye en Logan Browning gezamenlijk genomineerd voor slechtste actrice. Ook Jessica Alba , Elisha Cuthbert en Diane Keaton maken kans op deze Razzie.

De Razzies gelden als de tegenhanger van de Oscars. De prijs bestaat uit een goudgeverfde plastic framboos, ter grootte van een golfbal. De uitreiking van de 28ste Razzie Awards vindt plaats op 23 februari.