Nixon-film opent filmfestival Londen

Film Ron Howard beleeft wereldpremière

Het filmfestival van Londen wordt in oktober geopend met het drama 'Frost/Nixon'. De film van regisseur Ron Howard beleeft zijn wereldpremière tijdens de 52e editie van The Times BFI London Film Festival, zoals het evenement officieel heet. Dat heeft de festivalorganisatie donderdag bekendgemaakt.

Het Londense filmfestival start op 15 oktober en duurt twee weken. De volledige programmering wordt op 10 september bekendgemaakt.

Michael Sheen en Frank Langella spelen de hoofdrollen in Frost/Nixon, een film over journalist David Frost en de Amerikaanse oud-president Richard Nixon.
Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1977, toen een serie interviews van Frost met Nixon een recordaantal van meer dan 45 miljoen televisiekijkers wist te trekken. Nixon was vlak daarvoor afgetreden toen zijn positie door het Watergate-schandaal onhoudbaar was geworden en werd door Frost aan de tand gevoeld over de affaire.

Frost/Nixon draait vanaf eind januari in de Nederlandse bioscopen. Naast Sheen en Langella maken onder anderen Kevin Bacon en Sam Rockwell hun opwachting.

Bron:  Novum