Nieuwe film Terstall op Film Festival

Vox populi in première op NFF

Vox populi, de nieuwe film van Eddy Terstall, gaat op 26 september in première tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. Dat heeft de organisatie van het evenement, dat plaatsvindt van 24 september tot en met 3 oktober, donderdag bekendgemaakt. Hoofdrolspelers Tom Jansen, Tara Elders en Johnny de Mol zijn bij de première in de Stadsschouwburg van Utrecht aanwezig.

De film draait om Jos, een politicus met een midlifecrisis. In de productie zijn bijrollen weggelegd voor onder anderen Freek de Jonge, Matthijs van Nieuwkerk en Maurice de Hond. Spinvis verzorgt de muziek voor de film. Terstall maakte eerder de veelgeprezen film Simon, die op het Film Festival werd bekroond met vier Gouden Kalveren. Vox populi draait vanaf 23 oktober in de Nederlandse bioscopen.

De 28e editie van het NFF opent op 24 september met de film Het echte leven van Robert Jan Westdijk, zo werd eerder bekend. Monic Hendrickx is verkozen tot Gast van het Jaar. De actrice, die in onder meer De Poolse bruid en Nynke speelde, wordt geëerd met de vertoning van haar grootste films.

Bron: Novum